BREAKING NEWS
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Aplikasi MenThor bantu usahawan elak buat kesilapan besar dalam bisnes


KUALA LUMPUR - Aplikasi, MenThor yang dibangunkan khas dapat bantu usahawan elak buat kesilapan besar dalam bisnes bakal diperkenalkan pada 25 Januari ini.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif, MenThor Asia, Aizzuan M Ali berkata, aplikasi khas tersebut merupakan platform pembelajaran mentoring & coaching pertama mengikut konsep
microlearning menggunakan video-video khusus berkaitan bisnes seperti keusahawanan, pemasaran, jualan, kepimpinan dan banyak lagi.

Katanya, ia akan ditampilkan dalam bentuk minimum viable product (MVP) bagi fasa
pertama dengan pembelajaran video online.

“Kebanyakan orang ramai terutama usahawan akan mendapatkan ilmu bisnes seperti strategi pemasaran sama ada dengan hadir ke seminar-seminar, bengkel dan mendapatkan melalui carian internet.

"Bagi carian internet, terdapat lambakan maklumat dengan 1,001 jawapan berkaitan yang kita tak tahu adakah ia betul-betul berkesan dan tepat malah mungkin akan mengelirukan.

"Sebab itu, kami hasilkan aplikasi MenThor untuk bantu orang ramai saring ilmu bisnes daripada hanya mentor-mentor yang terbukti berkesan dalam transformasi anak didik mereka menjadi lebih baik dan berjaya," katanya dalam kenyataan media di sini hari ini.


Tambahnya, buat permulaan aplikasi itu akan menampilkan seorang mentor bisnes
terkemuka yang telah melahirkan ratusan ribu usahawan malah mendapat pengiktirafan peringkat antarabangsa namun akan ada lagi mentor-mentor dari dalam mahupun luar negara untuk terlibat sama membantu usahawan-usahawan ketika keadaan ekonomi yang semakin mencabar.

"Industri latihan, bimbingan & pementoran bisnes negara dijangka bakal berevolusi kerana orang ramai dapat menggunakan MenThor sebagai platform untuk akses kepada ilmu dan pengalaman mengenai keusahawanan hanya berbekalkan telefon pintar dan capaian internet yang lebih pantas, mudah, menjimatkan masa serta wang berbanding cara tradisional.

"InsyaAllah, fasa akhir pembangunan MenThor pada penghujung 2020, bimbingan & pementoran secara berkumpulan atau individu boleh dilakukan secara terus dalam aplikasi,"

Dalam pada itu, Aizzuan memberitahu, zaman persaingan dalam industri latihan, bimbingan dan pementoran dilihat sudah berlalu yang mana kini pemain-pemain industri perlu berkolaborasi untuk memberikan nilai tambah dan pemerkasaan kepada orang ramai. 

Untuk mengikuti perkembangan MenThor Asia, orang ramai boleh mengikuti menerusi akaun Facebook - MenThor dan Instagram - menthor.asia atau ke laman web  www.menthor.asia. 

« PREV
NEXT »

No comments

Facebook Comments APPID